TV4 fälls för felaktigt sponsringsmeddelande

30 oktober, 2018

GRN-beslut TV4 fälls av Granskningsnämnden för utformningen av sponsringsmeddelanden i programmet Drömpyramiden. Kanalen riskerar att få betala 100 000 kronor i avgift.

I frågesportprogrammet Drömpyramiden, ett program med koppling till Postkodlotteriet, tävlade två personer om priser. Innan och efter programmet sändes flera olika sponsringsmeddelanden.

Utformningen av sponsringsmeddelandet för ett flygbolag hade tillägget ”resor till 50 länder” och gav därför meddelandet en säljfrämjande utformning. Det strider därmed mot bestämmelsen om utformning av sponsringsmeddelanden i 7 kap. 7 § radio- och tv-lagen.

”Nämnden beslutar att ansöka hos förvaltningsrätten om att TV4 ska påföras en särskild avgift för överträdelsen av bestämmelsen om utformning av sponsringsmeddelanden. Nämnden anser att överträdelsen motiverar en avgift om totalt 100 000 kronor.” skriver Granskningsnämnden i beslutet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies