Turkiet utfärdar arresteringsorder mot saudier

5 december, 2018

Chefsåklagaren i Istanbul har utfärdat arresteringsorder mot två saudiska medborgare som misstänks för mordet på journalisten Jamal Khashoggi.

Det rapporterar Reuters. De två eftersökta personerna är Saud al-Qahtani, rådgivare till den saudiske kronprinsen, samt general Ahmed al-Asiri, tidigare biträdande chef för den saudiska underrättelsetjänsten.

Enligt en källa till Reuters beror beslutet på att åklagaren misstänker att saudiska myndigheter inte kommer att agera för att få Asiri och Qahtani åtalade.

Båda männen sparkades från sina respektive tjänster i oktober på grund av misstankar om att de varit delaktiga i mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul den 2 oktober i år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies