Gå direkt till textinnehållet

Tino Sanandaji köper Realtid.se 

Bulletingrundaren Tino Sanandaji köper den publicistiska verksamheten från Realtid media, och avser fortsätta driva nyhetssajten genom ett eget bolag. En av två anställda har lämnat sajten. UPPDATERAD

Det råder kris för finansnyhetssajten Realtid. Ägarna har under dagen kallats till en extra bolagsstämma. Sajtens ägarbolag har gått med förlust och nu bedömer ledningen att de inte har möjlighet att fortsätta driva verksamheten. Därför säljs nu själva sajten Realtid.se till Tino Sanandaji, som även driver sajten Bulletin. Sajten kommer att ägas av ett nystartat företag med namnet Realitas Temporis AB. Det skriver Realtid själva.

I ett mejl till Journalisten skriver Realtids styrelseordförande Jan Klingspor att det inte finns några förpliktelser kring hur sajten Realtid.se ska drivas efter att Realitas Temporis tagit över verksamheten. Han vill inte uppge vad Tino Sanandaji betalar för sajten i dagsläget.

Realtid har bara haft en chefredaktör och en reporter anställd den senaste tiden. Reportern Anders Frick går nu till Handelsbankens nygamla mediesatsning EFN, där han arbetat tidigare.

Annons Annons

– Jag fick frågan om jag ville komma tillbaka till EFN. Jag tycker deras nysatsning känns väldigt rolig, och jag tyckte att det här var en lämplig tidpunkt, säger han till Journalisten

Vad som kommer hända med chefredaktören Camilla Jonsson är i dagsläget inte klart, uppger Jan Klingspor.

Bolaget Realtid Media AB ska byta namn till Green Media Event AB och fortsätta att driva eventverksamhet. Enligt Jan Klingspor står sajten Realtid.se för huvuddelen av bolagets omsättning, som 2023 landade på drygt 6,2 miljoner kronor. Eventdelen står för under en miljon kronor i omsättning.

Realtid Media AB har årligen gått med mellan sex och tolv miljoner kronor i förlust de senaste fem åren. Under 2023 ska resultatet blivit en förlust på 3,7 miljoner kronor, uppger Jan Klingspor.

Köpet behöver godkännas av aktieägarna på den extra bolagsstämman den 17 april.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos