Gå direkt till textinnehållet

Tidningen Ångermanland startar realtidsgräv

Tidningen Ångermanland startar realtidsgräv på allehanda.se. En ny blogg hade premiär i helgen, där tidningen tillsammans med läsarna ska granska mutor i Härnösandshus.

Tidningen Ångermanland avslöjade i våras att en chef på det kommunala bostadsbolaget Härnösandshus hade tagit emot mutor från Skanska. Sedan dess har tipsen strömmat in och tidningen beslöt sig för att starta ett realtidsgräv med läsarna. På en blogg på allehanda.se kommer läsarna att kunna ge tips och följa arbetet.

– Vi kommer att lägga upp dokument, samtal och intervjuer, så mycket material som det går. Vi hoppas kunna få större delaktighet från våra läsare och större transparens, säger Marcus Melinder, nyhetschef på Tidningen Ångermanland.

Främst är man ute efter tips från anställda eller andra inblandade i företagen. Marcus Melinder hoppas att fler kommer att höra av sig nu när de vet att tidningen granskar bolagen. Han utesluter inte heller att det blir fler realtidsgräv i framtiden.

Annons Annons

– Om det här faller väl ut och vi märker att det ger resultat så kan vi fortsätta med det. Svenska Dagbladet var ju först ut med realtidsgräv och det verkar ha gått bra, säger Marcus Melinder.

Fler avsnitt
Fler videos