Gå direkt till textinnehållet

Thomas Mattsson: Expressen avidentifierar inte bilder på våldsverkare

Expressen har som policy att inte avidentifiera bilder på våldsverkare. Det skriver Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen, på sin blogg, med anledning av matchen mellan MFF och Djurgården i helgen måste avbrytas.

I helgen skedde det igen. En supporter kastade in ett knallskott på planen. Domaren beslutade att avbryta matchen mellan Malmö FF och Djurgården eftersom säkerheten inte längre kunde garanteras.

På sin blogg skriver Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen, att tidningen numera har som policy att "inte avidentifiera bilder på våldsverkare som exempelvis rusar in på planen under en TV-sänd match och attackerar domare eller spelare".

Han menar att de som "söker uppmärksamhet när man gör sig skyldig till misshandel, inför tusentals åskådare och kanske hundratusentals TV-tittare, får nog också acceptera att det även kan uppstå en publicitetsskada när tidningen kommer ut".

"Varje publiceringsbeslut är förstås unikt, men vårt förhållningssätt är att sådana här våldsverkare stör den allmänna ordningen på ett så offentligt sätt att det i normalfallet bör redovisas utan inskränkningar", skriver Thomas Mattsson.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos