Gå direkt till textinnehållet

Teknikstrul för Gota medias betalsajt

I går var det premiär för den nya sammanslagna webben för BLT och Sydöstran, www.bltsydostran.se.Men det har varit flera problem med tekniken, bland annat med inloggningen. (Uppdaterad)Kerstin Årmann, tidningschef på BLT.(Foto: Staffan Lindbom)

I går var det premiär för den nya sammanslagna webben för BLT och Sydöstran. Den nya sajten har mött blandade reaktioner, enligt Kerstin Årmann, tidningschef på BLT.

– Det har varit lika doser glada tillrop och kritik för att sajten ser för strulig ut. Många har frågat om funktionaliteter.

Varför blev det så mycket tekniskt strul?

– Jag tror att det är omöjligt att förutse allt. Det blir problem i skarpt läge hur noga man är förberett sig. Allt såg rätt ut i testversionen. Nu jobbar vi med att felsöka och rätta till det som är fel. I dag är det bildvisningen som strular lite. Bildspelet ser konstigt ut.

Varför har ni gjort sammanslagningen?

– I grund och botten är det för att Gota media köpte Sydöstran 2009. Då fick vi uppdrag att hitta samarbetsområden. En gemensam nyhetsledande webb var ett av dem. Vi tror att vi genom att samarbeta om teknik och sajt kommer att bli bättre på journalistiken.

Ni blir de första som kommer att låsa in, ta betalt, för det mesta av materialet. Men hittills har det inte fungerat?

– Nej inte ännu, men den ska på idag.

Hur ska det fungera?

– Det är ingen raketforskning. I den öppna delen får man senaste nytt och alla nyhetshändelsen, men i kortform. Vill man läsa hela artiklar så kommer det vanligtvis vara bara för prenumeranter. För prenumeranter blir det även tillägg i form av bildspel och filmer och vad vi nu kan hitta på i form av mervärde.

Räknar ni med fler eller färre läsare?

– Det är svårt att svara på. Vi hoppas förstås att våra gamla läsare kommer med till den nya sajten, men vi vet inte hur betalmodellen kommer att påverka det. BLT hade tidigare 60000 unika besökare i veckan. Vi kan väl ha en drömgräns för den nya sammanslagna webben på 100 000 unika besökare i veckan.

Eftersom inloggningen kommer att bli lite krånglig första gången, då det behövs kundnummer, så har tidningarna nyligen skickat ut kundnummer till alla sina prenumeranter, för att de ska ha det lättillgängligt. Det kommer också att finnas möjlighet att blir webbprenumerant, antingen för ett dygn, som ett lösnummer eller som löpande prenumerant.

– Vi kommer inte att webba ut allt innehåll från papperstidningen, utan i så fall erbjuda en pdf-version.

Fler avsnitt
Fler videos