Gå direkt till textinnehållet

Tamas-samtal inställt av säkerhetsskäl

Journalisten Gellert Tamas är aktuell med boken "Det svenska hatet" och skulle ha framträtt i Stockholm nu på lördag. Men Akademibokhandeln har ställt in författarsamtalet med hänvisning till risker för sina anställda och kunder.

Det var i förra veckan Akademibokhandelns säkerhetschef meddelade att det planerade författarsamtalet i Stockholm med Gellert Tamas på lördag ställs in, skriver Sveriges Radio. Trots det föreligger inget konkret hot mot evenemanget enligt SR och själv är Tamas oförstående till beslutet.

”Det här riskerar inte bara mig utan alla författare som vågar röra känsliga ämnen om handeln inte vågar föra samtal med oss”, säger han till kanalen.

Akademibokhandelns VD Maria Hamrefors säger till TT att säkerhetschefen och ledningen ville flytta evenemanget till efter stängningstid, något som Tamas har avböjt.

”Mot bakgrund av att det är full julrusch och väldigt mycket kunder i butik så har vi i det här fallet gjort en säkerhetsbedömning och kommit fram till att vi i stället ville erbjuda Gellert Tamas ett alternativ. Det skulle vara att ha evenemanget i butiken efter stängningsdags då vi helt enkelt har bättre kontroll och det är enklare att hantera säkerhetsfrågorna”, säger Akademibokhandelns VD Maria Hamrefors.

Fler avsnitt
Fler videos