Gå direkt till textinnehållet

Sydöstran välkommen till Sweden Rock-festivalen

Nu har Sweden Rock-festivalens arrangörer och Sydöstrans chefredaktör haft försoningsmöte och kommit överens: Sydöstran får ackreditera journalister till festivalen i sommar.

I går träffades Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson och festivalledningen för att prata om att tidningen inte skulle få ackreditera sig till festivalen. Som Journalisten tidigare berättat ville inte Sweden Rock-ledningen släppa in Sydöstran efter att tidningen granskat bolaget bakom festivalen. Den ansåg att tidningen rapporterat felaktigheter om festivalen. Sydöstrans chefredaktör kontrade med att festivalledningen inte tålt Sydöstrans granskning.

Men enligt Sydöstrans sajt Sydostran.se har de två parterna nu kommit överens.

"Vi har fortfarande delade meningar om vissa skrivna rader i det förflutna, men det är historia nu", sade festivalens presschef Martin Forsman till Sydöstran efter mötet.

Annons Annons

Gunnar Svensson säger till den egna tidningen att de kommer att fortsätta granska festivalen och dess ägare men att tidningen också vill rapportera om det positiva som Sweden Rock innebär för Blekinge.

Fler avsnitt
Fler videos