SVTs Plus fälls för putslustighet

4 mars, 2013

FOTO: Tomas Ohlsson GRN-beslut SVT Plus uppgav i ett inslag att taket trillat in i en bostad och att den boende fått det i knät, samt att det var bostadsrättsföreningen som var ansvarig. I verkligheten var det bara puts som fallit, och det var oklart vem som var ansvarig. Granskningsnämnden fäller Plus för osaklighet och partiskhet.

I inslaget som sändes i oktober uppgav programledaren att taket fallit in i en bostad, samt att två experter var eniga om att det var bostadsrättsföreningens ansvar.

I verkligheten var det bara puts som trillat ner och experterna var inte eniga, en ansåg snarare att det inte var bostadsrättsföreningens ansvar.

Granskningsnämnden för radio och TV anser att inslaget stred mot kravet på saklighet och opartiskhet.

Två av ledamöterna har skiljaktig mening och anser att inslaget skulle kritiseras men frias.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies