Gå direkt till textinnehållet

SVT-produktion flyttas från Kronogården

Trollhättans kommun vill inte att SVT sänder sitt nya debattprogram från Kronans kulturhus. Programmet kan väcka oro i stadsdelen, enligt stadsdirektören.

På onsdag kväll har SVTs nya debattprogram premiär, som till skillnad från nedlagda Opinion Live inte ska sändas från studio utan från olika platser i landet.

SVT Nyheter Väst rapporterar idag att Trollhättans kommun sex dagar innan sändning beslutat att programmet, som ska ha temat ”integration och segregation” inte får sändas från kulturhuset Kronan i stadsdelen Kronogården, som SVT önskat. I stället vill kommunen flytta produktionen till Kulturskolan N3 i en annan del av Trollhättan.

Trollhättans stadsdirektör Ulrika Strandroth Frid säger till SVT att beslutet togs efter samråd med polis och berörda delar av kommunens verksamhet. Hon säger att lokala medier regelbundet bedriver journalistik från kulturhuset utan problem:

Annons Annons

”Men just ifrån det här programmets upplägg och inriktning ser vi att det kan väcka oro i Kronogården och därför var det bättre att byta från Kronan till N3.”

Fler avsnitt
Fler videos