Gå direkt till textinnehållet

SVT och SR på topplistan över attraktiva arbetsgivare

Sveriges Television och Sveriges Radio är Sveriges fjärde respektive femte mest attraktiva arbetsgivare.

I Randstads årliga undersökning ”Employer brand research” med nästan 5 000 svarande hamnar återigen SVT och SR på topplistan. SVT klättrar två placeringar jämfört med 2019 och är nu Sveriges fjärde mest attraktiva arbetsgivare, efter Ikea, Volvo Cars och Volvo Group. 2017 knep SVT topplaceringen. Sveriges Radio tappar en placering jämfört med 2019 och hamnar på femteplats.

De tre viktigaste kriterierna för SVT är att bolaget, i fallande ordning: använder den senaste tekniken, har intressanta arbetsuppgifter och är finansiellt välmående.

För SR är de tre viktigaste kriterierna intressanta arbetsuppgifter, att de använder den senaste tekniken och att de har ett gott rykte.

Annons Annons

Undersökningen visar att det i särklass viktigaste för arbetstagare när de ska välja en arbetsgivare är trevlig arbetsmiljö (62 procent), följt av intressanta arbetsuppgifter (51 procent), balans mellan jobb och fritid (44 procent), anställningstrygghet (43 procent) och flexibilitet (40 procent).

De förmåner som arbetsgivare värderar högst hos en potentiell arbetsgivare är ytterligare semesterledighet (75 procent), flexibel arbetstid (73 procent), hälso- och sjukvård (67 procent), intern utbildning och subventionerad fortbildning (65 procent) samt möjlighet att arbeta hemifrån (65 procent).

 

Fakta

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

2020                              2019

1 Ikea                          1 Essity

2 Volvo Cars                2 Volvo Car Group

3 Volvo Group             3 Siemens

4 Sveriges Television   4 Sveriges Radio

5 Sveriges Radio          5 Volvo Group

6 Polisen                       6 Sveriges Television

7 Uppsala universitet   7 SKF

8 Försvarsmakten        8 Ica

9 WSP                          9 Haldex

10 Ica                          10 Epiroc

Fler avsnitt
Fler videos