FOTO: Tor Johnsson

SVT i Malmö utrymt efter misstänkt föremål

27 maj, 2020

Delar av SVT-huset i Västra hamnen i Malmö utrymdes under förmiddagen  efter att ett misstänkt föremål kommit med posten. Vid 13-tiden kunde polis blåsa faran över. UPPDATERAD

SVT Nyheter rapporterar att en vadderad försändelse som kom till tv-huset innehöll ett föremål och någon form av budskap. Personen som öppnade det valde att omedelbart slå larm.

Delar av området utanför SVT är nu avspärrat och personalen har lämnat halva byggnaden.

– Det är postrummet som är den känsliga platsen. Vad jag vet är det inte klart än vad det rör sig om för föremål, om man tror att det är något explosivt, något giftigt eller gas, säger Efva Henrysson som är sektionsordförande på SVT Nyheter Skåne.

Utrymningen skedde lugnt och det råder ingen panikstämning, säger hon.

– Det verkar vara professionellt folk här som undersöker det här.

Uppdatering: Vid 13-tiden på onsdagen kunde polisens bombskydd konstatera att föremålet i fråga var ofarligt. ”Det var inget brottsligt i paketet”, säger yttre befäl Per Svensson till SVT Nyheter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies