Gå direkt till textinnehållet

”Stor skillnad med nya ledningen”

Efter flera år av interna strider är nu samtliga tvister på Talentum lösta. Det har blivit stor skillnad sedan de nya ägarna Alma Media tog över, säger Journalistklubbens avgående ordförande Eddie Pröckl. ”De vet hur man leder ett företag.”

Som Journalisten skrev igår har Talentum och Journalistklubben nått en förlikning om tvisten om brott mot medbestämmandelagen, MBL. Därmed är de interna strider som pågått i snart fyra år på Talentum till slut lösta.

– Vi skulle ha haft en förberedande förhandling i Arbetsdomstolen nu i oktober. Men vi har fått nya ägare under tiden, och de var inte alls intresserade av att käbbla med facket. De har visat en helt annan professionalitet än tidigare ledning, säger Eddie Pröckl.

Eddie Pröckl gjorde sin sista arbetsdag på Talentum i fredags. Han är en av de åtta som sades upp från företaget i samband med den senaste omorganisationen.  Det känns bra att lämna nu när striderna är över, tycker han.

– Jag går inte ur verksamheten mitt i pågående krig, utan nu är det normal verksamhet. Media går ju som media gör, skit kan hända, men jag tror inte att den nya ledningen kommer att bära sig dumt åt, säger Eddie Pröckl.

I augusti tillträdde Talentums nya VD Ulf Magnusson, som Journalisten tidigare skrivit om. Även han är glad över att tvisten nu är löst.

– Det här är en gammal sak som vi egentligen inte vill lägga ned någon energi på. Därför tyckte vi att det var bra att visa att vi vill samarbeta och lösa det här i samförstånd. Vi vill lägga vår energi på att få Talentum att bli ett friskt och bra företag framöver, säger han till Journalisten.

Han påpekar att den nya ledningen är mån om att ha en bra relation med klubben.

– Vi skulle med största sannolikhet ha hanterat saken annorlunda än den förra ledningen, säger Ulf Magnusson. 

Fler avsnitt
Fler videos