Gå direkt till textinnehållet

Stiftelsen Expo får John Hrons pris

Stiftelsen Expo tilldelas John Hrons pris på 50 000 kronor för sitt engagemang mot rasism och främlingsfientlighet.

Enligt John Hrons stiftelse får Expo priset med motiveringen: "När Expo möter förtryck som riktas mot människornas lika värde bjuder Expo på motstånd och försvarar mänskliga värden. Expo synliggör nazism, rasism och främlingsfientlighet i sådan grad att riksdagen, regeringen, myndigheter och allmänheten bör lyssna på deras vittnesmål och därmed bidra till att unga människor får möta framtiden med hopp och tillförsikt."

"Att få detta pris stärker oss och gör det lättare för oss att fortsätta vårt arbete med att sprida kunskap om intoleranta grupper och deras idéer", säger Daniel Poohl, VD för Stiftelsen Expo, i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Expo är en antirasistisk privat forskningsstiftelse som grundades 1995. Verksamheten består av tre grenar: research, utbildning och publicistisk verksamhet. Stiftelsen ger ut tidskriften Expo och nyhetssajten Expo.se.

John Hrons pris delas ut för att stärka krafter i samhället som på olika sätt kämpar mot rasism och främlingsfientlighet. Priset instiftades till minne av 14-årige John Hron, som mördades för 16 år sedan.

Fler avsnitt
Fler videos