Gå direkt till textinnehållet

Stampens ackordsförhandlingar börjar

I dag inleds Stampens ackordsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt. Minst 75 procent av fordringsägarna måste rösta ja till förslaget om skuldavskrivningar för att Stampen inte ska gå i konkurs.

Rekonstruktörens förslag innebär att Stampen kommer att betala 25 procent av sina skulder. Minst 75 procent av de fordringsägare som röstar i tingsrätten måste säga ja till förslaget, och deras fordringar måste sammanlagt uppgå till minst 75 procent av fordringsbeloppet för att ackordet ska kunna fastställas och rekonstruktionen fortsätta.

Det mesta tyder på att förslaget kommer att gå igenom. Skatteverket har redan sagt ja, vilket innebär att verket får ut omkring 125 miljoner kronor av de 500 miljoner som tidningskoncernen är skyldig.

”Röstlängderna sammanställs och min bedömning är att tingsrätterna kommer kunna fastställa de föreslagna ackorden” sade rekonstruktören Christian Andersch i ett pressmeddelande i samband med Skatteverkets besked.

Dagens förhandlingar gäller bland annat Stampen AB och Stampen Local Media. Alla ackordsförhandlingar väntas vara klara i början av oktober.

Fler avsnitt
Fler videos