Gå direkt till textinnehållet

SR skapar ny roll för Zachrison

Ekochefen Olle Zachrison får en ny expertroll inom programenheten för att vidareutveckla hela det digitala nyhetsarbetet.

Tidigare idag kunde Journalisten berätta att Ekot byter chef då Olle Zachrison slutar och Klas Wolf-Watz, idag publiceringschef, blir tillförordnad Ekochef med omedelbar verkan.

Nu står det också klart vad Olle Zachrison ska göra på SR från och med den 7 november. Företaget inrättar en ny tjänst med fokus på att utveckla nyhetsarbetet digitalt, såväl det snabba som det guidande och fördjupande.

– Nyhetsarbetet går rakt in i hjärtat på public service-uppdraget och den digitala utvecklingen är snabb, spännande och föränderlig. Det ska därför bli väldigt inspirerande att få driva arbetet vidare i denna nya roll. Att nå ut ännu bredare med trovärdiga och fördjupande nyheter med hjälp av ny teknik är avgörande för Sveriges Radios framtid, säger Olle Zachrison i en kommentar.

Annons Annons

– Samtidigt känns det såklart vemodigt att lämna det operativa arbetet och alla fantastiska och hårt arbetande kollegor på Ekot, fortsätter han.

Enligt programdirektören Björn Löfdahl betyder det här att den framtida Ekochefen inte måste lägga lika mycket tid på att driva den digitala utvecklingen, utan får mer tid till det publicistiska arbetet.

Fler avsnitt
Fler videos