Gå direkt till textinnehållet

SR får nya utlandskorrar

Sveriges Radio får i höst nya korrespondenter i Peking, Moskva, Berlin, London och utökar med en ny i Sydösteuropa. Sammanlagt får Sveriges Radio 17 utrikeskorrespondenter.

Sveriges Radio får i höst nya korrespondenter i Peking, Moskva, Berlin, London och utökar med en ny i Sydösteuropa. Sammanlagt får Sveriges Radio 17 utrikeskorrespondenter, vilket är Nordens största utrikeskorrespondentnät.

De nya SR-korrespondenterna är:

David Carlqvist, Peking, som har arbetat på Sveriges Radio Ekot och praktiserat på CNN i Peking. Han har studerat mandarin samt kinesisk och internationell historia vid Lunds universitet och vid universitet i Peking.

Annons Annons

Johanna Melén, Moskva, som närmast kommer från Aftonbladet där hon skrivit om Ryssland men också om svensk politik. Tidigare har hon arbetat för Sveriges Radio Blekinge och Sveriges Radios kulturredaktion.

Daniel Alling, Berlin, som tidigare varit Sveriges Radios korrespondent i New York under tre år. Men lyssnarna känner också igen honom från Radiosporten, där han arbetat i fjorton år.

Patrik Holmström, London, som är anställd på Ekot sedan 2004. Först som reporter och de senaste åren som chef för allmänreportrarna. Patrik Holmström har också arbetat på TV4 Nyheterna, SVT och Finanstidningen.

Vladislav Savic, Sydösteuropa, som får sin sjätte utlandspostering sedan han började som utrikesreporter på Ekot för drygt 20 år sedan. Han har stor erfarenhet av bevakningsområdet, tretton länder i de centrala och sydöstra delarna av Europa plus Turkiet.

 

Fler avsnitt
Fler videos