Gå direkt till textinnehållet

Sparkad journalist i AD

En journalist vid Eklundgruppen har avskedats, anklagad för att ha gått bakom ryggen på sin arbetsgivare.På måndag ska målet upp i Arbetsdomstolen.Eklundgruppen i Göteborg producerar Bingolotto-programmen.

En journalist vid Eklundgruppen har avskedats, anklagad för att ha gått bakom ryggen på sin arbetsgivare.På måndag ska målet upp i Arbetsdomstolen.Eklundgruppen i Göteborg producerar Bingolotto-programmen. Den journalist som sparkats från Eklundgruppen anklagas för att i strid med sitt anställningsavtal ha träffat några personer på TV4 i syfte att sälja egna programidéer. Ledningen för Eklundgruppen fick höra talas om mötet och journalisten tvingades då lämna företaget.

— Avskedandet är grundlöst, säger journalistens advokat Toivo Öhman. Det som diskuterades vid mötet har inte inneburit skada för arbetsgivaren.Enligt uppgift till Journalisten ska en medarbetare vid TV4 ha läckt om mötet till Eklundgruppen trots att han var bunden av ett sekretessavtal. Journalisten har utan framgång sökt företrädare för Eklundgruppen.

Fler avsnitt
Fler videos