Gå direkt till textinnehållet

Sommarvikarien: Anette McMurry

Anette McMurry sommarvikarierar på Norrbottens Kurirens Bodenredaktion och hoppas att kunna hitta längre reportage trots nyhetstorkan. (Foto: Privat)

Kommer du från Boden?

– Ja jag kommer ifrån området. Jag har vuxit upp utanför Luleå.

Vad har du för arbetsuppgifter på Norrbottens Kuriren?

– Jag jobbar som allmänreporter och jag fotograferar också. Jag har använt min egna kamera tidigare men nu har redaktionen ordnat en bättre kamera så då använder jag den.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag gick ur Kalix folkhögskola för ett år sen och har vikariarierat till och från på Norrbottens-Kuriren och har frilansat lite för olika uppdragsgivare.

Vad ser du mest fram emot i sommar?

– Det är väl det som håller på just nu, Boden alive, det är ett arrangemang som är onsdag till lördag och då är det massa aktiviteter och uppträdanden. Men annars så hoppas jag på att sommartorkan ger utrymme för lite djupare reportage och lite lättsammare grejer.

Vad har du för planer efter sommaren?

– Då får man väl hoppas att jag har fått iordning min handlingsplan för att söka starta egetbidrag för min frilansverksamhet. Jag hoppas att kunna frilansa och sälja in mig till en kundkrets. Boden är ju inte så stort så man måste liksom punktattackera de eventuella uppdragsgivarna.

Fler avsnitt
Fler videos