Gå direkt till textinnehållet

Satirtecknare dödad i Jordanien

Den jordanska satirtecknaren och författaren Nahed Hattar dödades utanför en domstol i Amman på söndagen. Han stod åtalad för att ha spridit en karikatyrteckning som ansågs kränkande mot islam.

Nahed Hattar sköts ihjäl med tre skott utanför Justitiepalatset i Jordaniens huvudstad Amman på söndagsmorgonen. Den misstänkte gärningsmannen greps kort efter skjutningen, rapporterar AFP.

Nahed Hattar greps förra månaden efter att ha delat en karikatyrteckning på sin Facebooksida som jordanska myndigheter ansåg vara kränkande mot muslimer. Teckningen föreställde en IS-medlem i himlen som ligger i en säng med två kvinnor och ber gud att hämta honom något att dricka och plocka bort hans disk.

– Jag ville inte kränka troende utan ville visa hur Daeshmedlemmar och Muslimska brödraskapet ser på gud och himmelriket, sade Nahed Hattar om teckningen, rapporterar Al Jazeera.

Nahed Hattar var själv kristen och en anti-islamistisk aktivist, skriver New York Times. Han var också en stark anhängare av den syriska presidenten Bashar al-Assad.

 

Fler avsnitt
Fler videos