Gå direkt till textinnehållet

Reva-reportage kan ge pris

Linda Stark, journalisten som först skrev om polisens mycket omdebatterade Reva-projekt, är nominerad till Frilanspriset.

Det var Linda Starks reportage ”Det enda de pratar om är rädslan för polisen” i Tidningen Re:public som blev startskottet till vinterns heta debatt om polisens metoder i jakten på papperslösa. Hon välkomnar debatten och är glad över att ha bidragit till den:

– Det har skrivits om papperslösa och gömda förut, men det känns som att det har blivit en helt annan diskussion nu, som går lite mer på djupet. Det är bra, säger hon.

Frilanspriset delas ut för tredje året av journalistutbildaren Poppius, och ska gå till en frilans som ”utfört betydande journalistiska insatser”. Förra året gick det till Martin Schibbye och Johan Persson.

Annons Annons

Följande fyra frilansar är nominerade i år, utöver Linda Stark:

  • Linda Forsell, fotograf bosatt i New York, som gjort många skakande bildreportage det senaste året.
  • Ingrid Carlberg, författare och frilans, vars bok om Raoul Wallenberg ”Det står ett rum här och väntar på dig”, blivit en storsäljare.
  • Henrik Arnstad, frilans och författare till boken "Älskade fascism".
  • Johanna Frändén, sportjournalist.

Vinnaren får ett dagsarvode enligt Journalistförbundets frilansrekommendation, 7 336 kronor. Priset delas ut på Frilansdagen den 7 maj.

Fler avsnitt
Fler videos