Gå direkt till textinnehållet

Rekordmånga söker tjänst på Journalisten

112 personer har sökt jobbet som reporter på Journalisten. Tidningen har aldrig haft så många sökande till en tjänst. Ett tecken på att många tycker att tidningen och sajten är bra, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

I måndags gick ansökningstiden till tjänsten som reporter på 75 procent ut. Då hade 112 journalister anmält sitt intresse. Aldrig tidigare har så många sökt en tjänst på Journalisten.

– Det är glädjande att så många vill jobba hos oss och det är ett tecken på att de tycker att tidningen och sajten är bra, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Arbetsmarknaden för journalister är kärv och det är allt färre fasta reportertjänster som utlyses.

Annons Annons

– Detta har säkert påverkat antalet sökande. Men bland de sökande finns även många som redan har en fast anställning, säger Helena Giertta.

En rekryteringssgrupp kommer nu att gå igenom de 112 ansökningarna och innan sommaren hoppas man vara klar. Den nya tjänsten kommer att tillsättas efter sommaren.

– Det viktigaste hos den vi söker är att det är en person som har ett stort intresse för mediefrågor och journalistik, säger Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos