Gå direkt till textinnehållet

Protest mot att medier utestängs från Gaza

Organisationen Foreign Press Association, FPA, protesterar mot att israeliska myndigheter fortsätter att stänga ute internationell press från Gaza. Samtidigt försvåras situationen för palestinska journalister inne i Gaza.

I ett uttalande skriver FPA att beslutet är ett "allvarligt brott mot pressfriheten och placerar Israel i sällskap med en handfull regimer runt om i världen som hindrar journalister att göra sitt jobb".

Samtidigt rapporterar palestinska journalister om svåra arbetsförhållanden inne i Gaza. På telefon till Reportrar utan gränser berättar Raed Othman, chef för nyhetsbyrån Maán, om att det blivit livsfarligt att ta sig runt i området.

– Att hitta oberoende källor är ett problem. Båda sidor har satt igång son propagandamaskin, något som gör det svårt att få information bekräftad. I avsaknad av oberoende källor sprider sig rykten, säger Raed Othman.

Internationella journalistfederationen, IFJ, anklagar Israel för att medvetet angripa palestinska journalisten.

– Vi har rapporter om att medier i Gaza blivit beskjutna av israeliska soldater, säger IFJs generalsekreterare och hänvisar till rapporter från Palestinska journalistförbundet, PJS. Enligt PJS blev ett TV-team från kanalen Al Aqsa angripet trots att det tydligt stod på deras fordon att de kom från pressen.

 

 


 

 


Fler avsnitt
Fler videos