Gå direkt till textinnehållet

Politiker vill fråga ut fd Daily Mirrors chefredaktör

Flera brittiska politiker kräver nu att Daily Mirrors före detta chefredaktör Piers Morgan återvänder till England för att svara på frågor om misstänkt telefonavlyssning.

Politikerna vill veta om Piers Morgan kände till att reportrar sysslade med hackning av telfoner på Daily Mirror då han var chefredaktör för tidningen, vilket han var i tio år fram till 2004. Piers Morgan har förnekat att han visste att kändisars telefoner hackades och att han publicerat artiklar som bygger på att telefoner avlyssnats. Han arbetar idag på CNN.

Harriet Harman, Labours vice partiledare, säger att Piers Morgan har många frågor som han måste besvara, skriver guardian.co.uk.

"Hacka telefoner är ett brott och alla anklagelser måste undersökas av polisen. Vi började med News of the World. Men det visar sig att det varit mer utbrett än vad folk har varit beredda att erkänna", säger Harriet Harman till Guardian.

Piers Morgan skrev i en kolumn 2006 att han hört ett meddelade som lämnats av Paul McCartney på Heather Mills telefon efter att paret haft ett gräl. Han sade att den före detta Beatles-medlemmen "verkade ensam och desperat". Paul McCartney och Heather Mill är numera skilda.

Paul McCartney har nu sagt att han planerar att ta kontakt med brittisk polis när han kommer tillbaka från USA där han är på turné.

Heather Mills har berättat för BBC Newsnight att en journalist på en tidning som ägs av Trinity Mirror, Daily Mirrors moderföretag, avslöjat för henne 2001 att han fått information om en ursäkt från Paul McCartney som han lämnat på hennes telefon.

Piers Morgan tillbakavisar Heather Mills anklagelser och skämtar på twitter om att alla vill att han återvänder till England.

"Så hjärtevärmande att alla i Storbritannien saknar mig så mycket att de vill att jag kommer hem.

Fler avsnitt
Fler videos