Gå direkt till textinnehållet

Ombytta roller på TV4 i Umeå

 På torsdag kommer TV4-Nyheterna i Umeås programledare Madelene Thiger att arbeta som latexdesigner.Det gör hon i satsningen ombytta roller som just nu genomförs i programmet.På bilden: Programledarna Christina Arneback, Madelene Thiger och Frida Wengberg. (Foto: Nils Bäcklund)

Idén kom Madelene Thiger på en tidig morgon när hon inte kunde somna.  

– Jag funderade på vilka fler som var vakna vid den tiden och vad de höll på med. Sen tänkte jag att det vore roligt att prova någon annans vardag. Jag berättade om idén för chefen som nappade.

Resultatet blev över förväntan. Det var massor av människor i Umeåtrakten som ville byta jobb med någon av programledarna för en dag.

Annons Annons

Madelenes kollega Frida Wengberg bytte jobb med en egenföretagare och fick lära sig att sätta in fönster och den tredje programledaren, Christina Arneback, fick vara trafiklärare för en dag.

Och för Madelene Thiger blev det alltså att prova på att vara latexdesigner.

– Vi har lottat vem som ska prova vilket jobb. Jag fick designern.  Det finns uppenbarligen bara tre designers i hela Sverige som gör kläder i latex.

Latexdesignern kommer att få göra en sändning, som Madelene har förberett. Sändningen kommer att visas på webben.

– Våra sändningar är så korta och innehåller nästan bara nyheter. Den på webben kan vara lite längre. I sändning på tv kommer hon däremot att få göra påan för inslaget när jag byter jobb. Vi gör det för att visa lite av hur vi arbetar och för att profilera programledarna.

Alla tre inslag kommer att sändas strax före jul och faller det väl ut kommer troligen reportrarna att få göra samma jobbyte.

Fler avsnitt
Fler videos