Gå direkt till textinnehållet

Ola Lindholm tar time out från Kamratposten

Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm är misstänkt för och åtalad för ringa narkotikabrott. Han hävdar att han är oskyldig och väljer själv att ta time out från tidningen.

I en nyskapad blogg skriver Ola Lindholm: "Slutligen innebär detta att jag just nu inte kommer att fungera som chefredaktör för älskade Kamratposten. Min trovärdighet i dagsläget är inte förenligt med det jobbet".

KPs redaktionschef Lukas Björkman träder in i Ola Lindholms ställe. "Nu får processen med utredningen ha sin gång, och vi kommer att försöka stödja Ola på alla sätt vi kan", skriver Ulrika Saxon, VD för Bonnier Tidskrifter i ett pressmeddelande.

Sveriges Television har också, enligt bland annat Ola Lindholms blogginlägg, velat ta en paus i samarbetet. "Att ’ta en paus’ betyder att jag inte skulle få göra den planerade inspelningen av Wild Kids, den enda produktion jag är aktuell för", skriver Ola Lindholm på bloggen.

Annons Annons

Det var i fredags som åtal väcktes om ringa narkotikamissbruk, efter att Ola Lindholm testats positivt.

Själv hävdar Ola Lindholm att han är oskyldig. "Jag vidhåller min absoluta oskuld och kan inte och kommer inte under några omständigheter erkänna att jag tagit kokain medvetet", skriver han i bloggen.

I bloggen går han hårt åt medierna, och framför allt Expressen, som han anser har gått över gränsen när de sökt honom för en kommentar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson håller inte med om att tidningen ansatt Ola Lindholm för hårt och skriver på sin blogg: "§ 13 i ’Etiska spelregler för press, tv och radio’ rekommenderar att den som omskrivs ska få komma till tals. Det tar vi allvarligt på."

Fler avsnitt
Fler videos