Nyanlända kan få gå gratis på Gräv

12 mars, 2018

Journalistförbundet och Föreningen Grävande journalister utlyser två stipendier riktade till nyanlända journalister.

Stipendierna kan sökas av den som kommit till Sverige från 2013 och framåt och beviljats uppehållstillstånd. De täcker avgiften för seminariet inklusive Guldspademiddagen, men inte resa och hotell.

”Gräv är ett av de viktigaste arrangemangen för journalister i Sverige. Många medlemmar i Journalistförbundet är engagerade i nyanlända journalisters väg in i det svenska arbetslivet. Därför vill vi skapa denna möjlighet för fler att gå på Gräv”, säger Jacob Lapidus, kommunikationschef på Journalistförbundet, i en kommentar.

Det finns också stipendier som kan sökas av studenter och frilansjournalister. De ger 1 500 kronor respektive 3 000 kronor rabatt på studentbiljett respektive medlemsbiljett till Gräv.

Det har under de senaste åren förekommit intern kritik inom FGJ mot att Grävseminariet blivit för dyrt för exempelvis frilansar. Ordinarie pris för årets seminarium är 4 500 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies