Gå direkt till textinnehållet

Ny sexualpolitisk nyhetssajt

RFSUs tidskrift Ottar har fått en ny sajt - och Sverige har fått en sexualpolitisk nyhetstidning på nätet. Kristina Lindquist (bilden) är chefredaktör för Ottar tillsammans med Carolina Hemlin. Foto: Knotan

Vad vill ni med nya ottar.se?

– Vi vill vara ett sexualpolitiskt centrum på nätet dit människor vänder sig för att få del av initierade reportage, snabba nyheter, krönikor, debattinlägg och redaktionella kommentarer, säger Kristina Lindquist.  

Vad har förändrats?

– Förutom en helt ny design så är den viktigaste förändringen att vi nu är sexualpolitisk nyhetstidning på nätet och att redaktionen får möjlighet att agera snabbt. Vi lämnar vårt tidigare format och publicerar allt material under samma domän, men det går även att prenumerera på webbutskicket Ottar nyheter, som samlar de senaste artiklarna och nyheterna från Ottar.se.

Har ni hunnit få några reaktioner?

– Bara glada tillrop än så länge! Men jag antar, och hoppas, att även de som inte gillar oss kommer att hitta hit.

Hur jobbar ni med sajten och tidningen – är de helt olika kanaler?

– Tidskriften Ottar kommer att ha kvar sin egen identitet och sitt eget material, trots att vi kommer att publicera delar av det även på nätet. Andra artiklar blir exklusiva för Ottar.se.

Vem läser Ottar?

– Alla som är intresserade av sexualpolitik. Tidningen är välläst bland politiker, journalister och vårdpersonal. 

Vilken är den viktigaste sexualpolitiska frågan just nu?

– Globalt är det kvinnors rätt till fri abort och till säkra graviditeter. För Sveriges del tycker jag att det mest akuta gäller lagen om "könstillhörighet", som bland annat tvingar transpersoner att sterilisera sig för att få behandling.  

 

Fler avsnitt
Fler videos