Gå direkt till textinnehållet

Notiser#6 24 februari-8 mars

-

Grafikerna varslar om konfliktåtgärder

FACKLIGT Förhandlingarna om nytt kollektivavtal mellan Tidningsutgivarna och Grafiska Fackförbundet strandade i slutet av förra veckan.

Grafikerna har varslat om konfliktåtgärder från och med onsdag den 1 mars. Varslet omfattar ett förbud för samtliga tidningsföretag anslutna till TU mot att utföra övertidsarbete, jour, beredskapsarbete samt mertidsarbete. I varslet ingår också ett förbud mot nyanställningar.

Ny chef i Halland mot redaktionens vilja

PRESS Hallands Nyheters VD har utsett redaktionschefen Bengt Christensen till ny chefredaktör mot redaktionens vilja. Journalistklubben har genomfört en sluten omröstning bland medlemmarna och ställt frågan: Har du förtroende för Bengt Christensen som ny chefredaktör och ansvarig utgivare? Av 60 avgivna röster, en medlem var på semester, svarade 41 nej och fem ja på frågan. Övriga röster var blanka eller ogiltiga. Klubben vill att tjänsten annonseras ut.

Annons Annons

”Medierna lanserar en förvriden bild”

ETIK ”Tro mig, om jag någon gång orkar lyfta mig ur den chock och förtvivlan som nu lamslår mig kommer denna den smutsigaste av affärer att bli genomlyst”. Det skriver Jesús Alcalá i ett brev till åklagaren Yngve Rydberg.

Rydberg, som leder förundersökningen mot Alcalá, anklagas i brevet för att i medierna lansera en förvriden bild av ärendet. Alcalá hävdar även att en DN-journalist på ett intrikat sätt agerat i samråd med den privatperson som polisanmält Alcalá.

TT-nyheter på mobilen

MEDIER Mobiltelefonkunder hos Europolitan kommer att kunna få nyheter från TT direkt till sin mobiltelefon.

– Genom avtalet tar TT ett stort och spännande steg för att förverkliga den IT-strategi som TTs styrelse beslutade om i januari, säger Ebba Lindsö, chefredaktör och VD på TT.

Fler avsnitt
Fler videos