Gå direkt till textinnehållet

Notiser#12 13-19 april

-

Misstänkt spridare av porr avskedad

ETIK Den medarbetare vid Sveriges Radio Uppland, som misstänks ha lagrat och spridit barnpornografi från företagets dator, har avskedats.

SR Uppland avvaktade därmed inte resultatet av den polisutredning som pågår. En intern utredning har utrett vad som hänt och det som kommit fram där är tillräckligt för avsked, säger tillförordnade informationschef Anders Held till Radiotidningen.

Johan T Lindwall till Expressen

PRESS Se & Hörs kändisreporter Johan T Lindwall blir nöjesreporter på Expressen från och med den 1 juni. Redan som 13-åring skrev han i Expressen om dataspel. Innan han kom till Se & Hör för nästan fyra år sen var han reporter på Kvällsposten.

Annons Annons

TV4 fälld för politisk åsiktsannons

ETIK Granskningsnämnden för radio och TV har fällt TV4 Stockholm för att ha sänt en politisk åsiktsannons.

Nämnden ansåg att en annons från Hyresgästföreningen till innehåll och utformning var sådan att den syftade till att vinna stöd för föreningens åsikter i den kontroversiella politiska frågan om utförsäljning av allmännyttans hyreslägenheter. Annonsen stred därför mot förbudet mot åsiktsannonsering.

Radiostation nämnde namn på sponsorer

ETIK Granskningsnämnden för radio och TV har fällt Radio SMF i Trelleborg för att ha brutit mot bestämmelserna om hur sponsringsmeddelanden ska lämnas. Stationen nämnde namnen på sponsorerna till programmet Vett och rätt mitt i programmet.

TV 4 på fälld för företagslogotyper

ETIK TV4 Uppland har fällts för felaktiga sponsringsmeddelanden av Granskningsnämnden för radio och TV.

Kanalen visade ett antal företagslogotyper i eftertexterna till de magasinprogram som nämnden granskat.

Eftersom skyltarna inte innehöll något meddelande om att de angivna företagen hade sponsrat programmet kunde de inte anses vara några sponsringsmeddelanden, ansåg nämnden.

Fler avsnitt
Fler videos