Nordström: "SR är fega och rädda"

13 februari, 2014

Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström är den senaste i raden av personer som portas från medverkan i Sveriges Radio under valåret. – Det måste bli mycket svårt för SR att göra radio fram till valet, säger han.

Svenska Dagbladet berättade igår kväll att Daniel Nordström petas från sin roll i nyhetspanelen i P4 Gävleborgs program Nyhetskommissionen. Anledningen är att han är chefredaktör och ansvarig utgivare för "stadens S-tidning", säger kanalchefen Leif Eriksson till SvD.

Daniel Nordström säger till Journalisten att SR naturligtvis får fatta vilka beslut de vill, men tycker att motiveringen han fått är fascinerande.

– Det är intressant att man har ett så märkligt ställningstagande, att man är så feg och rädd och dessutom inte förstår vilken roll en chefredaktör på en tidning har, säger han.

De andra fall som uppmärksammats den senaste veckan: SVTs val att inte visa Godheten och P3s avstängning av Soran Ismail, ser Nordström som del "i samma fega anda".

– Det måste bli mycket svårt för SR att göra radio fram till valet. Jag förstår att de har det opartiska uppdrag de har, men jag ser inte hur en chefredaktör för en tidning inte skulle kunna vara med i en panel. Vad blir näst: om de gör enkäter, ska de undersöka att de svarande inte är politiskt aktiva? Och även musik kan vara politiskt laddad – kan man spela musik? Och hur går det ihop med storsatsningen på OS, ett politiskt laddat ämne om något.

– Nej, de får nog köra fågelkvitter fram till valet.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Marre tors, 2014-02-13 13:41
Låter Att ha med en politisk person i en panel bör givetvis inte vara ett problem, förutsatt att denne balanseras av en person med lika stark motsatt uppfattning. Problemet är att så sällan är fallet.
Inlagt av Preppen sön, 2014-02-16 17:44
Jag anser att det är alldeles utmärkt att vissa överpolitiserade personer sätts i karantän därför att det sällan går att upprättålla balans.SVT/SR är ett public serviceorgan och i företagets avtal med staten står det att dom skall förhålla sig opartiska. Hur det är med den saken kan man undra över:jag och många andra har fått intrycket av att programval och framförandet av dessa i många stycken präglas av journalisten privata politiska preferenser.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies