Gå direkt till textinnehållet

Nent fälls för första gången

Efter att Nent Group har sänt från Storbritannien i mer än 20 år har man nu flyttat verksamheten till Sverige, och för första gången fällts av Granskningsnämnden. Detta efter att man sänt en långfilm där ett av annonsavbrotten strider mot bestämmelsen om när program får avbrytas för annonsering.

Det handlar om långfilmen Kingsman: The Golden Circle som avbröts mitt i en utdragen actionscen medan intensiv musik spelades samtidigt som ett slagsmål visades.

Nent uppger i sitt svar på anmälan att filmen har sänts 13 gånger på deras olika kanaler sedan februari 2020, inklusive fyra gånger under svensk jurisdiktion, utan klagomål.

Nämnden går dock på anmälarens linje och anser att mot bakgrund av att samma musik och scen fortsatte efter annonsavbrottet, så placerades avbrottet på ett sådant sätt att det avbröt ett pågående händelseförlopp. Sändningen strider därför mot bestämmelsen om när program får avbrytas för annonsering.

Mot bakgrund av att det är första gången som programföretaget fälls för att ha brutit mot bestämmelsen finner nämnden inte skäl att ansöka hos förvaltningsrätten om att Nent ska påföras någon särskild avgift.

Fler avsnitt
Fler videos