Gå direkt till textinnehållet

MTG kritisk till OS-jämförelse med SVT

Enligt Sportbladets beräkningar har SVT Sportnytt fler tittare under OS än MTG, som äger sändningsrättigheterna till OS-tävlingarna. MTG Sveriges presschef Susanne Nylén säger att jämförelsen haltar eftersom man bör jämföra sändningar från samma dag och tid. (KORRIGERAD)

Sveriges Television hade rättigheterna att sända OS i 52 år, men för två år sedan lade MTG ett högre bud och sänder nu från OS i Rio.

Sportnytts sändningar som bland annat sammanfattar nattens tävlingar har en stor publik som ligger på runt 600 000 tittare, enligt siffror som Sportbladet tagit fram. De jämför Sportnytts högsta siffra på lördagen, där sändningen var 15 minuter, med TV3:s två timmar långa sändning av Emma Johanssons cykellopp. Lördagens Sportnytt hade 773 000 tittare och Cykel Dam på söndagen 689 000.

MTG Sveriges presschef Susanne Nylén säger till Journalisten att det är konstigt att jämföra två sändningar med helt olika längd och som sänds två helt olika dagar. 

Annons Annons

– När man gör en jämförelse ska det vara samma dag och samma sändningstid. Det blir som att jämföra Let´s Dance med gamla Anslagstavlan.

Som mest hade cykelloppet i söndags 1,2 miljoner tittare och det var vid målgången då Emma Johansson tog silvermedalj.

– Över lag är vi hittills nöjda med OS. Det har knappt gått en vecka och det är för tidigt att summera tittarsiffrorna, säger Susanne Nylén.

Hon vill inte berätta hur många nya abonnenter de fått på grund av OS-sändningarna.

– Vi kommenterar aldrig sådana siffror, hur många abonnenter vi har eller hur många nya. Det jag kan konstatera är att OS för oss är en god affär och vi kommer att räkna hem utgifterna, säger Susanne Nylén.

Fler avsnitt
Fler videos