Gå direkt till textinnehållet

Modehus bojkottar reporter

Ett danskt modeföretag vägrar att låta en reporter på Berlingske Tidende bevaka deras modeshow. "Modebranschen ska inte diktera vilka journalister vi skickar ut att bevaka en visning", säger Berlingskes livsstilsredaktör Nina Rølle.

I dagarna flockas moderjournalister under Copenhagen Fashion Week. Men Berlingskes reporter Sarah Skarum är inte välkommen att bevaka moderföretaget Munthe plus Simonsens show. Det är andra gången som hon bojkottas av modeföretaget.

"Modebranschen i Danmark är inte van vid kritisk journalistik. Ingen ska diktera vilka journalister vi sänder ut att bevaka en modervisning, säger Berlingskes livsstilsredaktör Nina Rølle till danska Journalisten.

Första gången Munthe plus Simonsen bojkottade Berlingskes modereporter var i februari. Henrik Fjordbak, VD för Munthe plus Simonsen, förklarade då att modeskribenten Sarah Skarum var icke önskvärd på företagets modeshow. Till Politiken säger Henrik Fjordbak: "Faktum är att hon inte gillar Munthe plus Simonsen kläder".

Enligt Nina Rølle handlar det mer än om att gilla eller inte gilla.
"När tidningens musikrecensent bevakar en konsert gör han det professionellt, oberoende om det är hans favoritmusik eller inte".

Fler avsnitt
Fler videos