Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia startar megadesk i Mellansverige

Den 24 april startar Mittmedia en ny desk för områden i Västmanland och Stockholmsregionen. Alla titlar i områdena får bemanning 24 timmar om dygnet.

Den nya desken kommer att bemannas med en deskchef, sju deskredaktörer och nio liveredaktörer. Dessa kommer att arbeta för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten, Sala Allehanda, VLT, Nynäshamns-Posten, Länstidningen i Södertälje och Norrtelje Tidning, skriver Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Sala Allehanda, Fagersta-Posten och Avesta Tidning, på sin blogg.

Den nya desken kommer att ha sin bas i Västerås, men det ska också att finnas medarbetare i Södertälje och Norrtälje. Även om medarbetarna sitter på olika orter arbetar alla gemensamt för samtliga titlar.

Desken i Västmanlands- och Stockholmsregionen är bemannad från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan. Under natten sköter nattwebben i Sundsvall uppdateringen av sajterna.

Annons Annons

Sedan tidigare har flera sajter i Västmanlands- och Stockholmsregionen bemanning dygnet runt, men den nya desken innebär att nu även Norrtälje och Nynäshamn fullt ut blir 24-timmarsorganisationer med uppdateringar på sajterna och i apparna dygnet runt.

Den nya desken innebär ingen nedbemanning av personal. Istället överförs medarbetare till reportergrupperna, två i Södertälje, en i Nynäshamn och en i Norrtälje, enligt Daniel Nordström.

Fler avsnitt
Fler videos