Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia slipper vite för dålig arbetsmiljö på Bbl/AT

Mittmedias åtgärder för att förbättra arbetsmiljön på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning är tillräckliga för att Arbetsmiljöverket drar tillbaka ett vitesföreläggande om 75 000 kronor. RÄTTELSE.

Journalisten berättade i somras om de allvarliga arbetsmiljöproblemen som uppstått på Bbl/AT efter att redaktionen bantats från fjorton till fem personer. I oktober hotade Arbetsmiljöverket med vite om 75 000 kronor om inte Mittmedia vidtog åtgärder för att bättre anpassa resurserna till kraven.

Nu har Arbetsmiljöverket dragit tillbaka föreläggandet eftersom man anser att åtgärderna som Mittmedia vidtagit är tillräckliga. Bland annat har en ny biträdande nyhetschef utsetts. Från och med denna vecka går Bbl/AT också ned till tredagarsutgivning som e-tidning. För ett år sedan gick tidningen ned till tredagarsutgivning i papper, men tidningen fortsatte att komma som e-tidning sju dagar i veckan fram till denna vecka. Det uppger Bbl/AT.

”Det är bra, men ännu är vi inte i mål. Vi mår inte bra och arbetsglädjen har varit låg det senaste året”, säger skyddsombudet Anders Brage till tidningen. Han uppger att medarbetarna inte känner sig delaktiga i besluten, något som Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare, beklagar:

Annons Annons

”Jag tycker att vi har involverat medarbetarna, men samtidigt lyssnar jag på vad Anders Brage säger. Upplever han det på det sättet så är det så”, säger Daniel Nordström till Bbl/AT.
 

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna artikel kunde man få intrycket att Bbl/AT gått ned till tredagarsutgivning i papper i år. Den förändringen skedde redan för ett år sedan.

Fler avsnitt
Fler videos