Gå direkt till textinnehållet

Mitt-i expanderar i Huddinge och Botkyrka

När andra tidningar drar ner på sin Stockholmsbevakning satsar Mitt i-tidningarna genom att fördubbla antalet reportrar i Botkyrka och Huddinge.

Mitt-i-tidningarna har på senare tid utökat sin bevakning i kommunerna Vallentuna, Täby och Lidingö genom att anställa fler journalister på de veckoutgivna gratistidningarna.
Nu har även redaktionerna i Botkyrka och Huddingen fått en reporter till per tidning, en fördubbling av redaktionen eftersom en reportern tidigare jobbade med tidningarna.

Mitt-i-koncernen ger ut 31 tidningar i Stockholm. Att expansionen sker i Botkyrka och Huddinge beror på att det är stora och viktiga kommuner.
– Vi kan nu göra dubbelt så många artiklar och vara på plats i kommunerna, bättre fånga upp vad som händer och vilka frågor som diskuteras, säger Niclas Breimar, chefredaktör på Mitt-i-tidningarna.
Mitt-i-tidningarna har nu drygt 80 personer på redaktionen och har sedan 2009 vuxit med fem reportertjänster.
– Det är nödvändigt att det finns någon som investerar i journalistik i Stockholm, med tanke på att de stora tidningshusen drar ner på Stockholmsbevakningen, säger Niclas Breimar.

Mitt-i-tidningarna har de senaste åren gått bra ekonomiskt.
– Därför satsar vi på journalistik, inte på webb eller ny teknik, utan klassisk nyhetsjournalistik i pappersform, för det är vår affärsidé och det är det vi tjänar pengar på. Det publicistiska och det ekonomiska går hand i hand, säger Niclas Breimer.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos