Gå direkt till textinnehållet

Ministrar talar på Irandemonstration

På fredag arrangeras en manifestation till stöd för fängslade journalister i Iran. Bland talarna finns M-ministrarna Parisa Liljestrand och Tobias Billström och V-ledaren Nooshi Dadgostar.

En rad talare är anmälda till manifestationen på Norrmalmstorg i Stockholm som arrangeras på fredag, tre månader efter att 22-åriga Mahsa Jina Amini dog efter att ha blivit gripen av moralpolisen i Iran. 

Protestvågen efter dödsfallet är den största i Iran på flera år, tusentals människor har gripits, också minst ett 60-tal journalister som bevakat protesterna. Flera av de 47 journalister som nu sitter fängslade i Iran riskerar dödsstraff, bland dem Niloofar Hamedi som var en av de första med att berätta om Aminis tillstånd på sjukhuset.

För att stötta de fängslade iranska journalisterna organiserar Reportrar utan gränser med hjälp av Journalistförbundet, Publicistklubben, Tidningsutgivarna, Svenska PEN och Författarförbundet en solidaritetsmanifestation på fredag klockan 12. Utrikesminister Tobias Billström är en av talarna, liksom kulturminister Parisa Liljestrand och Vänsterpartiets ordförande Nooshi Dadgostar.

Fler videos
Fler avsnitt