Gå direkt till textinnehållet

Miljoner tittare såg EM-finalen

EM-finalen mellan Portugal och Frankrike såg av 2 240 miljoner tittare över hela världen. 2,9 miljoner såg matchen mellan Sverige och Belgien.

Finalen mellan värdnationen Frankrike med EMs skyttekung Antoine Griezmann mot Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo, som tvingades bryta på grund av skada i första halvlek, avgjordes i förlängningen när portugisen Eder sköt in matchens enda mål.

EM-finalen sågs av 2 240 miljoner tittare.

”Förutom de fina siffrorna för TV4 har vi på Fotbollskanalen och C More sett rekordsiffror under hela EM som återigen visar ett fortsatt starkt intresse och engagemang för de stora mästerskapen, säger Erik Westberg, sportchef, TV4-gruppen och C More i ett pressmeddelande.

Den avgörande matchen mellan Sverige och Belgien sågs av 2,9 miljoner tittare och var den mest sedda matchen i Fotbolls-EM 2016 för TV4.

SVT och TV4 har tillsammans säkrat sändningsrättigheterna till Fotbolls-EM 2020. Sedan tidigare är klart att TV4-Gruppen på damsidan sänder dam-EM 2017 tillsammans med SVT samt dam-VM 2019. TV4 och SVT delar också rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM 2018 och 2022.

Fler avsnitt
Fler videos