Mediecirkusen har dragit igång

29 juni, 2014

Journalisten TV På söndagen inleddes politikerveckan i Almedalen, som detta valår bevakas av över 800 journalister. Är medienärvaron rimlig? Se Journalistens intervjuer med mediefolk på plats i Visby.

 
De flesta journalister vi träffar på under promenaden i Almedalen har sökt skydd undan hällregnet i redaktionstälten och på presscentret. Det gnälls mycket på vädret och temperaturen. Men också på själva evenemanget.
 
Politikerveckan i Almedalen har vuxit år för år, och de senaste två åren har medieföretagen och journalisterna tagit allt mer plats. Vart sjätte evenemang under veckan arrangeras av medieföretag  och fler än 800 har nu anmält sig till presscentret. Som Journalisten berättade förra veckan kommer det nu kritik mot mediernas starka närvaro.
 
Vad tycker mediefolket på plats om kritiken? De flesta verkar ta kritiken med ro, men medger att Almedalen förvandlats till en mediecirkus. Se Journalistens webb-TV-inslag med intervjuer med några av dem.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies