Gå direkt till textinnehållet

Många slutar på Expressen

KVÄLLSPRESS En rad namnkunniga medarbetare på Expressen har lämnat företaget. Sedan i november har 17 personer på redaktionen slutat eller meddelat att de kommer att sluta.En av dem är stjärnfotografen Paul Hansen som sedan några veckor finns på DN.

KVÄLLSPRESS En rad namnkunniga medarbetare på Expressen har lämnat företaget. Sedan i november har 17 personer på redaktionen slutat eller meddelat att de kommer att sluta.

En av dem är stjärnfotografen Paul Hansen som sedan några veckor finns på DN.

– Jag trivdes jättebra på Expressen men ville prova nåt nytt, säger han.

Annons Annons

Lars Björkvall, tidigare chef för resebilagan, har blivit informationschef i Södertälje kommun, nöjesreportern Jonna Bergh arbetar numera på ett nätprojekt, liksom reportern Peter Öhman. Ledarskribenten Niklas Ekdal har vandrat till DN, Mikael Bergling har blivit frilans, för att nämna några namn.

Avgångarna är en del i ett paket från tidningsledningen. De som slutar erbjuds pengar och hjälp att hitta andra jobb. Samtidigt har tidningen nyanställt, främst på IT- och webbsidan, vilket innebär att redaktionen totalt sett inte krympts.

På golvet klagar vissa medarbetare över att man inte hänger med Aftonbladet och att tidningen ibland känns saggig.

– En del tror jag har slutat för att de är missnöjda med hur tidningen utvecklats, men de flesta har nog sett en chans att gå vidare, säger nya klubbordföranden Marianne Broddesson.

Själv har hon tagit över efter tidigare klubbordföranden Fredrik Nejman som ska starta eget.

Fler avsnitt
Fler videos