Gå direkt till textinnehållet

Män dominerar på invandringsfientliga sajter

Männen dominerar bland skribenterna på invandrarfientliga sajter. Endast sju procent är kvinnor. Det visar en ny rapport från Institutet för mediestudier.  

Kristoffer Holt, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Linnéuniversitetet, har gått igenom artiklar som lagt ut på sajter som Axpixlat, Nya Tider och Dispatch International.

En stor majoritet av de som skriver artiklarna än män. Endast sju procent är kvinnor. Kristoffer Holt har jämfört med traditionella medier där 42 procent av artiklarna är skrivna av kvinnor.

”Det skiljer sig i synen mellan könen när det gäller invandring generellt sett i samhället, så det är kanske inte så överraskande att det är fler män som skriver här än kvinnor. Men en stor del artiklar kunde vi inte koda eftersom många skriver anonymt,” säger Kristoffer Holt till SVD.se.

De ämnen som de undersökta sajterna tar upp handlar om politik, samhällsfrågor, brott och konflikter. Få skriver om livsstil och sport. Enligt Kristoffer Holt för skribenterna ofta fram åsikter och är mer negativa i sin framtoning.

Fler avsnitt
Fler videos