Man dömd för hot mot
journalist

29 oktober, 2013

En 26-årig man i Söderhamn som i april via Facebook hotade en journalist på Hälsingetidningar har dömts till villkorlig dom och dagsböter på totalt 5000 kronor.

Mannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd för kränkning av journalisten, skriver Helahälsingland.se.

26-åringen ska efter en publicering som han tog illa av sig vid på Facebook ha skrivit till tidningen att "den som skrivit den förtjänar verkligen att bli så jävla sönderslagen!". Han ska även ha skrivit kränkande saker om artikelförfattaren, enligt Helahälsingland.se.

Enligt Hudiksvalls tingsrätt har hotet varit ägnat att framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet hos journalisten. Brottet anses allvarligt eftersom det gjort angrepp på yttrande- och pressfriheten.

En av nämndemännen förespråkade fängelsestraff då mannen hotat en journalist i yrkesutövning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies