Gå direkt till textinnehållet

Malin Rising: ”Jag vill hitta bästa sätten att berätta på djupet”

I förra veckan utökade Omni sin redaktion från tio personer till fjorton. Bland annat rekryterades Malin Rising som i dag jobbar som nyhetsredaktör för nyhetsbyrån AP i London.

– Jag tycker det känns jättespännande att börja på Omni. Det var ett svårt beslut att lämna en stor och väletablerad organisation som AP men samtidigt hade jag varit där länge och kände att jag var redo att prova något helt nytt.
Varför går du till Omni?
– Sätten vi konsumerar journalistik på genomgår stora förändringar och det händer snabbt. Jag är imponerad av vad Omni gjort hittills och av nytänkandet på redaktionen och kände att jag ville vara med i den processen.
Vad ska du göra där?
– Jag kommer att jobba som nyhetsredaktör, främst med utrikes- och inrikesnyheter. Jag kommer även att ägna en del av arbetstiden till att vara med och utveckla appen.
Hon lämnar också London tillsammans med sin sambo och fyraåriga dotter.
– Vi har bott i London i två år och kände att det var dags att flytta tillbaka till Sverige.
Vad har du gjort innan du nu börjar på Omni?
– Jag studerade journalistik i Storbritannien och har främst jobbat för internationella medier tidigare. Först som reporter för The Wall Street Journal/Dow Jones Newswires i Stockholm och Köpenhamn och sedan som reporter för The Associated Press i Stockholm. De senaste två åren har jag jobbat som nyhetsredaktör på APs Europe Desk i London.
Har du några drömmar eller mål i yrkeslivet?
– Jag vill fortsätta att hitta de bästa sätten att berätta på djupet om vad som händer i världen och leverera kvalitetsjournalistik i digitala format.
Helena Giertta

Fotnot: Omni är en nyhetsapp, som har en redaktion som dygnet om bevakar nyhetsflödet. De samlar nyheter och infallsvinklar från svenska och internationella medier. Som användare kan man styra vilken typ av innehåll man vill ha. Enligt Omni har appen över 500 000 läsare.

Fler avsnitt
Fler videos