Gå direkt till textinnehållet

LO Mediehus lämnar city för Kungsholmen efter hyreshöjning

Efter sommaren flyttar LO Mediehus till nya lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Detta efter att LOs förvaltningsbolag tagit bort den hyresrabatt som LOs ”vänorganisationer” i huset tidigare haft, och infört marknadshyra.

LO Mediehus producerar åtta av LOs fackförbundstidningar och har drygt femtio journalister under samma tak. 

– Vi är lite trångbodda i de nuvarande lokalerna och har lite dåligt med mötesrum, men framför allt är det så att fastighetsägaren höjer hyran ganska kraftigt, och därför började man titta efter nya lokaler, säger Mattias Dahlgren som är journalistklubbens ordförande.

De nya lokalerna, som är större, ligger vid Kungsholms torg i Stockholm.

Annons Annons

– Vad jag förstår är det samma hyra där som den vi har haft tidigare. Det känns som att alla är positiva till flytten.

Om planen håller flyttar man in i de nya lokalerna efter sommaren.

– Det ska byggas om lite i de nya lokalerna, men tanken är att när man går på semester så ska man ta med datorerna hem och ha packat sina saker, och när man kommer tillbaka efter semestern ska det vara i de nya lokalerna. Så i augusti ska vi vara på plats.

Arbetsplatsen kommer att vara aktivitetsbaserad, så det kommer att vara lite annorlunda, men alla ska kunna vara på plats samtidigt och ha en arbetsplats, säger Mattias Dahlgren.

Layoutdesken och några till kommer dock att ha fasta platser, och om några arbetar i ett projekt tillsammans ska man kunna ta ett rum och sitta där.

– Jag sitter inte med i lokalgruppen, men som jag förstår det kommer det att vara ett skåp, som på högstadiet, där man har sina grejer.

Han har inte hört någon som klagat över flytten.

– Fördelen med den nuvarande lokalen är ju att den ligger väldigt centralt, det kan bli lite bökigare för några att ta sig till Kungsholms torg. Och det kan kanske finnas lite oro för hur det ska funka med aktivitetsbaserade arbetsplatser i och med att vi inte haft det förut. Men det är ingen stor fråga som vi behövt hantera.

Fler avsnitt
Fler videos