Livstecken från
bortförd journalist

11 januari, 2018

Den sydafrikanske bildjournalisten Shiraaz Mohamed​ som kidnappades i Syrien för ett år sedan, verkar vara vid liv.

Shiraaz Mohamed​ fördes bort tillsammans med två anställda på organisationen Gift of the Givers, när han var på plats i Syrien för att dokumentera den humanitära situationen, skriver Reportrar utan gränser. Det är inte känt vilken gruppering som fört bort dem.

Nu, ett år efter hans försvinnande, har det första livstecknet kommit. Hans familj har fått svar på tio frågor de skickat via en mellanhand, som bara Mohamed kunnat svara på. 

Minst 29 journalister är bortförda som gisslan hos olika väpnade grupper i Syrien, enligt Reportrar utan gränser. Syrien har plats 177 av 180 i pressfrihetsorganisationens ranking av världens länder.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies