Gå direkt till textinnehållet

”Lisa Röstlund är Årets journalist”

Aftonbladets kultur- och frilansskribent Somar Al Naher tycker att den outtröttliga grävmaskinen Lisa Röstlund är Årets journalist.

Årets scoop: Dagens ETC som avslöjade att Sverigedemokraterna driver trollfabriker i syfte att sprida desinformation men även misskreditera och starta drev mot andra partier, myndigheter och politiker.

Årets flipp: 9 februari när de flesta covid-restriktioner togs bort och samhället fick återgå till det vanliga. Det gjorde journalistiken piggare igen. Det är inte samma sak när alla stängs inne.

Årets flopp: Programmet Agenda för att ha illustrerat debattämnet integration med en bild på en brinnande polisbil. Programmet fälldes även i Granskningsnämnden.

Årets journalist: Lisa Röstlund, en outtröttlig grävmaskin som gör det svårbegripliga mer begripligt.

Årets mörkläggare: Region Stockholm som tystade och hindrade vårdpersonal och andra anställda att prata med media om partipolitik under valrörelsen.

Årets mediehändelse:  Riksdagens beslut om grundlagsändringen om utlandsspioneri. 

Årets nyhetshändelse: Rysslands krig mot Ukraina och protesterna i Iran.

Årets citat: ”Jag var ju inte med så jag har ingen aning.” Johan Pehrson (L) i Agenda om att han inte var på plats när SD bildades och därför inte kan styrka att SD grundades av nazister.

Fler avsnitt
Fler videos