Gå direkt till textinnehållet

Lena Styren blev Årets TV-producent

Lena Styren har utsetts till Årets producent av Film&TV-producenterna. Det var första gången som tävlingen anordnades och Lena Styren fick priset bland annat för Sveriges Mästerkock.

 

Priset delades ut på onsdagskvällen på en gala på Café Opera i Stockholm.

Lena Styren fick priset med motiveringen: "För att gång på gång överträffa sig själv och med en särskild känsla för kvalitet. Denna producent är inte bara vansinnigt kompetent utan också en föredömlig arbetsledare som får sin personal att växa, må bra och leverera."

"Vi gör riktigt bra TV! Svenska programkoncept, dokumentärer och faktaprogram håller världsklass. Det är produktionsbolagen som står för idéerna och det kreativa arbetet. Därför känns det extra kul att nu få hylla dem som faktiskt gör jobbet", säger Robert Aschberg, ordförande i Film&TV-Producenternas tv-sektion, i ett pressmeddelande.

Övriga vinnare:

Årets originalkoncept: Minuten av Jock Millgård och Mattias Oilsson för "en unik och nyskapande idé som rönt enorma framgångar internationellt. Formatet har sedan premiären sänts i närmare 30 länder och ytterligare 20 länder har köpt option. Mycket passionerat, professionellt och hårt utvecklingsarbete ligger bakom detta format som har tagit världen med storm".

Årets bearbetning: Peter Welin, för bland annat Robinson, med motiveringen: "För sitt brinnande engagemang, sin känsla för minsta detalj såväl som helheten och för sin envisa egenskap att ständigt sträva efter att berätta den bästa historien."

Årets fotograf: Peter Palm, för bland annat Let´s dance, med motiveringen: "Med en känsla för bilden och ett öga för detaljer är det här en nytänkande veteran i branschen som utmärker sig för sin passion för fotot och sitt brinnande engagemang. Utöver sin yrkesskicklighet anser dessutom kollegorna att den här fotografen en fröjd att arbeta med."

Årets berättare: Jonas Åhlund, för bland annat speakermanus för Halv åtta hos mig, med motiveringen: "För sitt språkglada, varma, spetsiga men framförallt välskrivna manus som har satt en ny nivå för speakerförfattandet inom svensk television. Han ger orden till rösten som alla pratar om."

 

Årets castare: Åsa Thurhammar, för bland annat Mästarnas mästare, med motiveringen: "För att på ett överaskande och imponerande sätt få personer intresserade av att delta i TV-produktioner och för att alltid åstadkomma ett fantastiskt noggrant jobb."

Årets visuella uttryck: Jan Schedin, för bland annat scenografin i Sveriges Mästerkock med motiveringen: "För sin förmåga att förverkliga och överträffa både producenternas och kanalernas idéer önskemål och visioner och för att denna person ständigt utvecklar och förnyar vår TV bild."

Årets organisatör: Charlotte Angantyr, med motiveringen: "För sin sköna personlighet och för att vara unik i sin genre och alltid lyckas tänka både på produktionens och den enskilda individens bästa. Problemlösare och för sin otroliga effektivitet och sitt raka sätt. Alltid stenkoll, en organisatorisk förmåga som överträffar allt."

Årets prestation: Janca Hodann, Daniel Edvardsson och Joel Karsberg, för Så mycket bättre, med motiveringen: "Med passion och hårt arbete föddes ett program som gått hem hos både tittare och kritiker. Trots snäv budget och ängsliga medverkande, trots olyckor och en idé som svällde rejält under produktionens gång bärgade de hem årets succé och snackis."
Årets profil: Plura Jonsson i Plura´s kök, med motiveringen: "För sin pondus, ärlighet och ett helt apropå som tar andan ur den sällskapssugna publiken. För ett gediget matintresse som når ut genom TV-rutan och lämnar en önskan hos varje tittare att bli inbjuden till nästa middag…."

Årets exekutiva producent: Matilda Snöwall, TV4, med motiveringen: "För sin exemplariska insats att alltid jobba tätt tillsammans med produktionsbolaget och med stor kunskap berikar våra produktioner. Enligt människor i TV branschen som nominerat den här personen nämns egenskaper som lyhörd, kunnig, ödmjuk, träffsäker och sympatisk och det är dessa egenskaper som gör att samarbetet med denna person blir glädjefylld och leder till väldigt fina program."

Fler avsnitt
Fler videos