Gå direkt till textinnehållet

KSF Media lägger ned tryckeri

Finska KSF Media, som bland annat ger ut de svenskspråkiga tidningarna Västra Nyland, Östnyland och Hufvudstadsbladet, lägger ned sitt tryckeri. 

KSF Media avvecklar sitt tryckeri, skriver Medievärlden. Hufvudstadsbladet, koncernens största tidning, trycker sedan i tisdags sin vardagsupplaga på mediekoncernen Sanomas tryckeri i Vanda. 

"Vi har haft en synnerligen kunnig personal i det egna tryckeriet, men de har jobbat med hopplöst gamla maskiner. Sanomas maskinpark är betydligt modernare och slutresultatet syns därför i bättre tryck, " säger KSF Medias VD Jens Berg i ett pressmeddelande. 

Sanoma tar också över trycket av Östnyland i ett första steg av avvecklingen. Hufvudstadsbladets helgupplaga trycks fortfarande i KSFs tryckeri, men kommer att flyttas till Sanoma efter årsskiftet. Då flyttas även trycket av Västra Nyland och Hangötidningen till Sanoma. 

Som Journalisten tidigare har skrivit försvinner 18,5 redaktionella tjänster i KSF Media i samband med ett nytt sparpaket som införs efter koncernen gjorde en storförlust förra året. Besparingarna innebär också att Västra Nylands och Östnylands utgivningstakt minskas till två dagar i veckan.

Fler avsnitt
Fler videos