Kritiken mot Estoniadokumentären växer

25 november, 2020

DEBATT I en debattartikel i Journalisten anklagar Jonathan Lindström, chefredaktör och Estoniaanhörig, regissören Henrik Evertsson för att ha spridit desinformation och ”devalverat Stora journalistpriset” med den prisade dokumentärserien Estonia – fyndet som ändrar allt. Evertsson svarar i en replik på kritiken att han inte dolt något.

Efter att Henrik Evertsson tilldelats Stora journalistpriset i kategorin Årets avslöjande för dokumentärserien om Estoniakatastrofen, Estonia – fyndet som ändrar allt, publicerade tidskriften Filter en lång kritisk artikel om dokumentären. Journalisten Patrik Oksanen kallar dokumentärserien för ”vilseledande” i en artikel Aftonbladet Kultur och menar att den inte borde ha fått priset.

I en debattartikel i Journalisten anklagar Jonathan Lindström, chefredaktör på Populär Arkeologi och Estoniaanhörig, Evertsson för att sprida desinformation. Vilket han förnekar i sitt debattsvar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies